JOBCRAFTING afgeleid van het JOBCARVEN.


Elimineren van arbeidsbeperkingen door er een KANS van te maken!

Loom zit ik in een waterig zonnetje mijn pauze weg te dromen als de telefoon gaat. Een zakelijke jonge stem vraagt om mijn bedrijfsgegevens te verifiëren. Als ik op alle vragen bevestigend antwoord en aangeeft dat ze met de eigenaresse van Salesguest spreken, komt er een onverwachte vraag.

Of ik een profiel analyse kan maken van een hoog geplaatste ambtenaar, ten behoeve van een reeds ingezet re-integratie traject?

Ik snap het niet? Maar dan valt het kwartje………….    Ze vragen mij, gebruikmakend van de arbeidsintegratie methodieken uit mijn trainingen, een individuele profielschets aan te leveren voor een bestaand Jobhunters team. Oftewel; Jobcarven en Jobcraften toepassen op één enkel individu.

Ik besluit dit verder te onderzoeken en ga akkoord met een oriënterend gesprek. Als ik richting de Randstad rij ben ik positief geprikkeld. Alle opdrachten zijn leuk, maar dit is een opdracht van een andere strekking, terwijl het zo eigen is.

Dagelijks ben ik bezig om mijn doelgroep te plaatsen op de reguliere arbeidsmarkt, dagelijks maak ik aanbodprofielen, wekelijks ga ik re-integratie trajecten in, dus wat is er anders aan? Als ik er bijna ben kan ik mijn vinger op de oorzaak van mijn enthousiasme voor het onbekende leggen, want dat is op dat moment mijn onderbuik gevoel. Het gaat hier niet om “alledaags”, niet om “routine”, het gaat om “het èchte werk”.

Iemand moet terug in de organisatie waar hij al meer dan 10 jaar werkt. Een werknemer die van zijn vak houdt, die verweven is met de afdeling, met de cultuur, met de entourage van het werken bij de overheid. Iemand die het vertrouwde moet achterlaten en uit zijn comfort zone moet stappen op weg naar een nieuwe carrière. Dit is ménsenwerk pur sang!

Ik rij de indrukwekkende metropool van het westen binnen en recht mijn rug. Ik ga dit doen! Ik vind dit leuk! Ik ga er een succes van maken!

Als ik 3 maanden later op alle afspraken en rapportages terugkijk, ben ik tevreden. Ik heb inmiddels een andere wereld betreden, kennis gemaakt met de mensen en de problematiek uit deze wereld en mijn methodieken erop losgelaten. Om uiteindelijk de opdracht te voltooien. Het verder verloop is nog onduidelijk want ik heb het plaatsingsproces uit handen moeten geven.

Ik heb een visie en een nieuw verworven missie. Jobcarven, -craften en creation is de sleutel!

Door middel van deze methodiek kunnen we de traditionele functiehuizen laten schudden op hun grondvesten, kunnen we de uit gewoonte ontstane functiehokjes ont-schotten en belangrijker;  we kunnen de beperkingen van werknemers vanuit elk vereist opleidingsniveau ombuigen naar kansen.

Met Jobcarving en Jobcrafting kunnen we iedere branche voorzien van gemotiveerde, loyale en gecommitteerde arbeidskrachten, met een maximale loonwaarde. De te garanderen prijs-kwaliteit waarde zal tot ieders tevredenheid, de bonus zijn op de intensieve samenwerking.

Als ik aan het einde van deze periode de drukke Randstad verruil voor het rustige, lieflijke Brabantse land, ben ik tevreden, blij en dankbaar voor het mooiste vak van de wereld!